lørdag 5. september 2015

Fantastisk godt hvitløksbrød med ost og urter!



Dette brødet MÅ dere bare prøve!!

Full av deilig smak av ost, urter og hvitløk og helt nydelig å se på!

Passer perfekt som tilbehør til en god middag eller en god varm suppe!

Denne ukens oppskrift er fra dyktige Amanda, som er en australsk/italiensk kokk med bloggen Chew town. Her er det mye godt å bli fristet av. Se mer HER.

Hvitløksbrød med ost og urter

325 ml fingervarmt vann
1 ts tørrgjær
1 dl nøytral olje, gjerne olivenolje
1 ts salt
1 ss sukker
500g hvetemel

Urteblanding:
1-2 fedd hvitløk, knust
1 dl hakket persille
1 dl hakket basilikum
2 ss tørket oregano
1/2 dl nøytral olje, gjerne olivenolje

200 g revet ost, (Norvegia eller lignende)

Rør gjæren ut i det fingervarme vannet. Tilsett olje, salt og sukker. Tilsett mel til du får en fast deig. Elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin.

Sett deigen til heving et lunt sted med lokk eller plastfilm over. La deigen heve til dobbelt størrelse, eller i ca. 40 minutter.

Lag urteblandingen ved å blande sammen alle ingrediensene.

Del deigen i to. Rull den ut i to store rektangler på ca. 50 x 25 cm.

Fordel urteblandingen over deigen og topp med revet ost.

Bruk avlange former som du kler med bakepapir. Skjær ut firkanter som er litt mindre enn kortsiden av bakeformen. Det er enklest å bruke en pizzaskjærer, men du kan også bruke en skarp kniv. Legg skivene opppå hverandre, snu dem på siden og plasser dem i bakeformen. (Som et brød det er skjært skiver av.)



Dekk formene med plast og la de etterheve i ca 30 minutter.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Fjern plastfilmen og la brødene steke i 45 - 60 minutter alt etter hvor stort brødet er. Bank på brødet med fingeren, når det høres hult ut er det ferdig.

Tips: Frys gjerne det ene (eller begge brødene) før du steker det, da er det enkelt å tine og steke når du får besøk. Du kan også fryse det ferdige brødet.





Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. 


4 kommentarer:

  1. it looks like amazing , so yummy !! :)
    Have a nice weekend

    Cintia

    SvarSlett
  2. Lekkert, dette skal absolutt prøves! :) Ha en fin lørdagskveld!

    SvarSlett
  3. Dette så fantastisk ut! Men kan jeg feks lage urteblandingen å ha I en halvstekt baguett ( bare skjære skiver nesten helt ned og putte blandingen mellom) I og med det er olje? Eller bør man bytte ut med smør..

    SvarSlett
    Svar
    1. Det blir også veldig godt. Du kan bruke enten olje eller smør, alt etter hva du liker best.
      Ha en fin helg!
      Beste hilsen
      Franciska :-)

      Slett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...